Феновете на Арсенал ще откажат да продадат акциите си на Крьонке


Н. Гавазов

Феновете на Арсенал ще откажат да продадат акциите си на Крьонке

Обединението на феновете на Арсенал (Arsenal Supporters' Trust) ще отговори с отказ на предложението на Стан Крьонке за покупка на дяловете от акциите на привържениците на клуба. През миналата седмица се разбра, че Алишер Усманов се е съгласил да продаде 30% от акциите на американеца за около 500 милиона паунда.

По такъв начин Стан ще си осигури притежание на 97% върху собствеността на Арсенал и ще получи правото по безапелационен начин да закупи останалите акции от минотарните собственици, което означава, че Арсенал ще загуби статута си на публична компания.

AST, която е най-влиятелната организация на феновете на "артилеристите" и която също притежава акции, даде да се разбере, че е против това Крьонке да стане едноличен собственик на Арсенал.

"Ако приемем предложението за продажбата на нашия дял, тогава все едно изразяваме съгласие с него. Но ние не искаме това. Отсега е ясно, че ще игнорираме предложението.

Това е безполезен жест, защото той няма да повлияе по никакъв начин. Но проява на готовност да се разделим с акциите означава, че одобряваме покупката. По-добре е да се разделим с акциите, обявявайки несъгласието си с това", заяви Найджъл Филипс, един от ръководителите на ATS.

Освен това Филипс добави, че Крьонке вече е изпратил съобщения до всички минотарни собственици за покупка на техните акции на цена малко над 29 000 паунда за брой. Ако тези предложения не бъдат приети в течение на шест седмици, Стан ще има право да придобие остатъка от ценните книжа по принудителен начин.

  Сподели
406