Де Лаурентис със сензационно изказване за Ливърпул и Рома


Н. Гавазов

Де Лаурентис със сензационно изказване за Ливърпул и Рома

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентид направи сензационно изявление, че Ливърпул и Рома имат един собственик. Съмненията на боса на неполитанци се основават на поредица от събития и факти през последните две години, които основателно водят до предположението за един собственик на двата клуба.

През миналото лято мърсисайдци без каквито и да е особени проблеми съгласуваха трансфера на нападателя Мохамед Салах от "римските вълци". Този трансфер се превърна в много успешна сделка за Ливърпул, тъй като представянето на египтянина надмина всякакви предварителни прогнози - Мохамед вкара 45 гола за "червените" и стана Играч на сезона в най-конкурентното първенство на планетата.

Тясното сътрудничество между Ливърпул и Рома по отношение на трансферите продължи и през това лято, след като "червените" с лекота закупиха вратаря Алисон за 67 милиона паунда, макар че за бразилеца претендираше и Челси.

Освен това е известно, че Ливърпул и Рома се намират в ръцете на американски бизнесмени. Първият клуб е собственост на Джон Хенри и на неговия Fenway Sports Group, а вторият клуб принадлежи на Джеймс Палота. Според Де Лаурентис, това е само параван и отношенията между двата клуба са повече от партньорски.

Ръководителят на Наполи призовава УЕФА да се намеси и проведе свое разследване.

"Рома изглежда разглобен и разоръжен. Не мога да ги разбера. Лично аз не бих продал Алисон, даже за 100 милиона евро. Предложих им 60 милиона евро за него, но те не пожелаха да го пуснат, даже не седнаха на масата за преговорите. След това всичко ми стана ясно. На него (Алисон) му е било съдено да се отправи към Ливърпул.

Наистина е много интересно. Но аз винаги съм подозирал, че Ливърпул и Рома са на един собственик. Собственикът на Ливърпул владее и Рома. Откъде съм сигурен ли? Малка птичка ми нашепна за това преди няколко години. Не искам да разкривам подробности, не е и моя работа да водя разследване, защото има органи, които се занимават с това. Но, ако то е истина, ако собственикът на Ливърпул и Рома е един и същи човек, тогава те не могат да играят в Шампионска лига", заяви Де Лаурентис за Radio Kiss Kiss.

  Сподели
603