Обамеянг иска трофеи с Арсенал


Н. Гавазов

Обамеянг иска трофеи с Арсенал

Нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг призна, че иска да спечели един-два трофея през този сезон. Габонецът, който се намираше в чудесна форма в Борусия Дортмунд през първата част на миналия сезон,  се отличи само един път в своите първи 12 мача за "артилеристите", доказвайки за наличието на проблеми в отбора на Арсен Венгер. Сега, след заминаването на французина, Обамеянг се надява, че той и съотборниците му ще покажат игра, която ще донесе трофей на клуба от Северен Лондон.

"Пристигнах тук през зимата и през тези шест месеца аз се запознавах с Лигата, страната и местната култура. Сега съм истински готов за първия си пълен сезон тук. Тази половин година не се разви добре за нас, в клуба бяха извършени някои промени, а сега имаме нов мениджър. Ние трябва да наберем ритъм и да свикнем с изискванията на Емери.

Целта ни във всеки турнир е да стигнем възможно най-далече. А като цяло, ще е чудесно, ако успеем да вземем един-два трофея. Нашият приоритет си остава Висшата лига. Арсенал отдавна не е печелил Лигата и ние искаме да променим това", заяви Обамеянг.

  Сподели
453