Невил: Емери има нужда от няколко трансферни прозореца


Н. Гавазов

Невил: Емери има нужда от няколко трансферни прозореца

Експертът в Sky Sports Гари Невил е на мнение, че мениджърът на Арсенал Унай Емери ще има нужда от няколко трансферни прозореца, за да може да направи от "артилеристите" страшна сила във Висшата лига на Англия. Испанският специалист не започна добре своя дебютен сезон на Острова, след като воденият от него отбор претърпя поражение с 2:0 от действащия шампион Манчестър Сити в мач от първия кръг на Премиършип.

"Гражданите" се представиха като много класен и организиран колектив отколкото Арсенал, който трудно изнасяше топката, почти не заплашваше вратата на съперника и допусна елементарни голове.

Според Невил, на Емери ще е нужен не месец или година, за да завърши преустройството на отбора, който получи от Арсен Венгер.

"Тези играчи дълги години се намираха в зоната на комфорта и вината да се стигне до сегашната ситуация е изцяло на Арсен Венгер. Той бе прекалено снизходителен към голяма част от хората през последните години, но сега това го няма.

Убеден съм, че ако тези футболисти се провалят, тогава Емери ще се избави от тях. Но на него ще са му нужни три или четири трансферни прозореца, за нагласи и подреди отбора. Разбира се, за да се случи това ще е нужно време, както и търпение от страна на ръководството на клуба. Това не е Челси. Тук става дума за дългосрочно планиране. Преди имаха толкова лошо комплектован състав, че ще се нужни няколко години, за да поправи нещата.

Вижте Гуардиола. На него му трябваха три прозореца. Тук ще са повече. Аз даже не се наемам да кажа колко човека трябва да бъдат закупени. Но това трябва да бъде направено, ако искат Арсенал да е в челото. И ще им е нужно много време", заяви Невил.

  Сподели
460