Йоканович: Не съм дядо Коледа за Фулъм


И. Ангелов

Йоканович: Не съм дядо Коледа за Фулъм

Мениджърът на Фулъм Синиша Йоканович обяви, че работата му в тима не е да държи играчите си щастливи, а да ги накара да се борят за местата си. Фулъм похарчи над 100 милиона лири след промоцията си за Висшата лига, като доведе 12 човека в отбора, сред които Жан Мишел Сери, Андре Шюрле, Алфи Моусън и Калъм Чембърс.

"Аз не съм дядо Коледа и няма нужда да правя някого щастлив. Аз искам да създам голяма конкуренция между играчите защото това е най-трудната лига в света и те трябва да се борят за позицията си в тренировките. Моята работа е да избера стартовата постройка. 

"Първата ни цел е да останем в елита, а след това ще говорим за пари. Парите понякога са важни, понякога - не. Направихме някои инвестиции, които очакваме да помогнат. Може да сравним положението си с Тотнъм - те не инвестираха, но вече имат отбор за Висшата лига. Ние тепърва строим конкурентен състав. Бяхме трети в Чемпиъншип, пристигнахме тук последни и е важно да покажем амбиция и желание, и да похарчим нужните средства за да си помогнем."

  Сподели
543