Арисабалага не се безпокои за цената си


Н. Гавазов

Арисабалага не се безпокои за цената си

Вратарят на Челси Кепа Арисабалага заяви, че не изпитва никакъв натиск от своята финансова стойност. Напомняме, че силното желание на Тибо Куртоа да премине в Реал Мадрид накара "сините"  незабавно да активират опция в договора на баска с Атлетик, позволяващ покупката му за 71.6 милиона паунда.

По такъв начин 23-годишният испанец вече има статут на най-скъп вратар в историята на футбола, звание, което до скоро принадлежеше на Алисон от Ливърпул. Кепа не се стряска от този факт.

"Никак не мисля за това, че станах най-скъпият вратар в света. Просто възнамерявам да бъда себе си и да се старая с всички сили заради клуба. Изобщо не мисля за цената. Това не е в моите мисли. Просто разсъждавам, че Челси много заложи на мен, доверявайки ми се. Аз ще направя всичко възможно за да се отблагодаря за оказаното доверие.

Не мисля, че това ще окаже допълнителен натиск. Единственият натиск, който аз изпитвам е натискът, на който аз  се подлагам. Аз съм този играч, който много изисква от себе си, защото просто се старая да правя всичко заради отбора", заяви Арисабалага.

  Сподели
395