Клоп: Работата не е в мачовете с фаворитите, а с останалите отбори


Н. Гавазов

Клоп: Работата не е в мачовете с фаворитите, а с останалите отбори

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп назова своя отбор "Роки Балбоа", с което определи тима като аутсайдер в надпреварата за титлата във Висшата лига на Англия. Напомняме, че от всички отбори във Висшата лига на Англия, именно Ливърпул проведе най-впечатляващата трансферна кампания и съвсем закономерно мърсисайдци са определяни като фаворити за титлата.

Немският специалист обаче не е съгласен с тези предположения.

"Трябва да бъдем по-стабилни и знаем това. Нужно е по-добре да се възползваме от положенията си. Да сме по- агресивни в правилните моменти. Трябва да станем по-добри във всичко.

Питате ме за дистанцията до Сити. Ние спечелихме три точки срещу Сити, а те взеха три точки срещу нас през миналия сезон. Всичко останало бе загубено в другите мачове. Работата не е в директните мачове с представителите на топ 6. Погледнете Фулъм, Уулвърхемптън и Евертън - всичките са амбициозни отбори. Трудно ще е за всички.

Трябва да се включим в режим първенство. Ще скочим във водата и ще бъдем там, докато не ни свърши въздуха. Такъв е планът. Много хора си мислят, че след такъв трансферен прозорец ние ще се сражаваме за титлата и това е истина.

Но Сити остават фаворити. Те никого не продадоха и взеха Марез. Произведоха отлично впечатление срещу Челси. Ние продължаваме да бъдем  Роки Балбоа, а не Иван Драго. Трябва да се борим здраво. Това трябва да е нашата настройка" заяви Клоп.

  Сподели
424