Юнайтед наложил вето на трансферните цели на Моуриньо


Н. Гавазов

Юнайтед наложил вето на трансферните цели на Моуриньо

Ръководството на Манчестър Юнайтед е наложило вето на редица трансферни цели, които мениджърът Жозе Моуриньо е предложил за лятото. Както е известно, португалецът привлече само един голям играч в лицето на Фред, но така и не успя да подпише с централен защитник, каквато бе голяма му цел.

Както става известно от няколко авторитетни източника, изпълнителният директор Ед Удуърд и собствениците на клуба съвсем съзнателно са отказали да преследват предложените от Моуриньо цели.

Босовете на Юнайтед са решили, че тези цели са краткосрочни решения, изискващи десетки милиона паунда. Освен това ръководството се е усъмнило в това, че предлаганите от Жозе футболисти са по-добри от тези, които в момента се намират на "Олд Тарфорд".

Например, клубът не е подкрепил ентусиазма на Моуриньо по отношение на Хари Магуайър от Лестър, който можеше да бъде закупен за рекордните за защитник 75 милиона паунда.

Също така Юнайтед отказал да се харчи за Тоби Алдервейрелд, който през март ще навърши 30, но въпреки това Тотнъм го оценява на 50 милиона паунда. Освен всичко друго, клубът е трябвало да похарчи 25 милиона паунда за четиригодишен договор с белгиеца. Това е накарало босовете да забранят всякакви опити за привличане на Тоби.

В същото време ръководителите на Юнайтед са били готови да инвестират над 100 милиона паунда в Рафаел Варан, но проблемът с французина е в това, че Реал Мадрид е отказал да постави играча си за трансфер. Впрочем, не са били достъпни за продажба никакви млади и перспективни футболисти през това лято.

  Сподели
515