Почетино: Това е смело решение


Н. Гавазов

Почетино: Това е смело решение

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино застана в защита на трансферната политика на своя клуб. Напомняме, че "шпорите" не купиха нито един футболист, което се случва за първи път откакто бе въведен трансферен прозорец през 2003 година.

"Това бе наше решение. Сега е модерно да се купува, за това ние станахме единственият клуб, който нищо не е купил. Може би това изглежда лошо заради преднамереното отношение и историята на футбола, но решението е наше. Искахме да запазим най-добрите си футболисти, да запазим нашия състав. Това е смело решение.

Разбира се, клубът постъпи смело. Сарказмът и иронията нямат място тук. Клубът се показа смел.

Ние строим нова тренировъчна база, дом за играчите, а това изисква огромни инвестиции. Новият стадион ни струва почти един милиард паунда. Аз не вярвам, когато говорят за 400 милиона паунда. Ситуацията се влоши и с Брекзит, защото сега всичко е по-скъпо с 30%, а това е драма, за което съчувствам на всички английски хора.

Но ние запазихме всичките си най-добри играчи. Намирам това за смело. Разбира се, някой вътре си мисли: "О, Тотнъм никой не купи. Но да купим заради покупката? По-добре е да запазим наличните си играчи", заяви Почетино.

  Сподели
428