Усманов няма да инвестира в Евертън


Н. Гавазов

Усманов няма да инвестира в Евертън

Руският бизнесмен Алишер Усманов няма да увеличава своите инвестиции в Евертън след продажбата на акциите на Арсенал. Напомняме, че по-рано във вторник стана известно, че руският олигарх се е договорил със Стан Крьонке за продажбата на своя пакет от 30% от акциите на Арсенал. Така американецът става едноличен собственик на английския клуб.

Едновременно с това официален представител на Усманов съобщи по време на пресконференция, че Алишер няма да увеличава своите инвестиции в Евертън.

Напомняме, че руснакът закупи 15% от акциите на Евертън от своя младши бизнес-партньор Фарад Мошири, като по този начин стана собственик на 49.9% от акциите на клуба. Освен това компанията на олигарха USM Holdings подписа спонсорски контракт с мърсисайдци на стойност 75 милиона паунда.

Както е известно, правилата на Висшата лига забраняват едновременно да се владеят два клуба и на практика Усманов можеше да инвестира парите си в Евертън след продажбата на своя дял от Арсенал, но милиардерът реши да запази парите си.

  Сподели
462