Райола създава хаос в Юнайтед заради Погба


Н. Гавазов

Райола създава хаос в Юнайтед заради Погба

Мино Райола, който е агент на полузащитника на Манчестър Юнайтед Пол Погба се опитва да осигури на своя  клиент по-изгоден контракт със заплата от 500 000 паунда на седмица, т.е. колкото получава нападателят на "червените дяволи" Алексис Сачес. Това твърдят инсайдерите Каве Солхекол и Хесус Бургос.

Както е известно, през последните 72 часа се разгоря истинска истерия около бъдещето на френския футболист. Най-напред се появиха публикации, че мениджърът на Юнайтед Жозе Моуриньо е помолил Погба да прекрати отпуската си и да се завърне на разположение на отбора по-рано от обикновеното, но футболистът е отказал да се съобрази с желанието на своя наставник и заедно със свои приятели се е отправил към Френска Полинезия. След това италиански издания, а по-късно в испанската преса се съобщаваше, че Райола е предложил своя клиент на Барселона, уверявайки шампиона на Ла Лига, че сумата от 100 милиона евро ще е достатъчно да бъде закупен Пол. Съобщаваше се, че срещата между агента и "блаугранас" се е състояла в столицата на Каталуния, като на нея са присъствали Ерик Абидал и още две лица от ръководството на Барселона.  

Тази истерия се пренесе и във вчерашния ден, когато някои британски издания информираха, че Барселона е предложила 45 милиона паунда за Погба, плюс защитника Йери Мина и полузащитника Андре Гомеш. Съобщаваше се, че английският клуб веднага е отклонил предложението на испанския шампион.

Както се предполагаше, случилото се до момента е опит на Райола да осигури актуализиране на контракта на своя клиент.

"Целта е да се създаде тревожна обстановка около Погба и основна роля за това има Рйола. Агентът не може да преглътне, че външен играч, който пристига през зимата, подписва по-голям договор от лицето на клуба, който на всичкото отгоре стана световен шампион. Той добре знае, че Юнайтед няма да продаде Погба и за 300 милиона, защото Моуриньо ще строи отбора около него, но най-вече  заради голямата роля на Пол по отношение на маркетинга. Сега е много удобно време за това – клубът е близо до покупката на  централен защитник и човек от атаката, всички усилия са насочени натам, а ти тревожно биеш звънеца, за да създадеш хаос. Моуриньо за това от години не говори с него (б.ред. Райола) защото добре знае методите му на работа", заяви Солхекол.

Бургос пък твърди, че Барселона не е представяла оферта за Погба, което косвено потвърждава думите на Солхекол.

"Никой от Барселона не е разговарял с Юнайтед за Погба, а още по-малко да е представял оферта за играча. Това е нереално, в клуба знаят, че никой не продава най-добрия си играч три дни преди старта на сезона. Освен това те трябва продадат някой, за да го купят. Някой си съчинява истории", заяви Бургос.

Напомняме, че Погба се завърна от отпуска и вече тренира с отбора на "червените дяволи", като от  публикуваните снимки се вижда, че полузащитникът е в отлично настроение.

  Сподели
700