Новината за срещата между Куртоа и Сари се оказа фейк


Н. Гавазов

Новината за срещата между Куртоа и Сари се оказа фейк

Белгийският журналист Кристоф Теро реагира на постъпилите информации, че вратарят на Челси Тибо Куртоа е уведомил мениджъра Маурицио Сари, че желае да напусне клуба през този трансферен прозорец. Преди обед ESPN излезе със съобщението за проведена среща между Куртоа и Сари, като се съобщаваше, че по време на разговорите Тибо е казал на Маурицио, че желае изходящ трансфер по семейни причини.

Малко след това последва реакцията на Теро, който се намира в близки отношения с вратаря. Според представителя на медиите, новината за осъществената среща не отговаря на истината и е обикновен фейк. Такава ще има, но по-късно през деня.

"Това не е истина. Тибо все още не се е срещнал със Сари. Срещата е насрочена за късния за следобед и тогава вратарят ще каже своите претенции. Но Тибо наистина иска да си тръгне", заяви Теро.

Малко след това близкият до клуба Саймън Филипс потвърди, че срещата между Сари и Куртоа е планирана за след 15:00 часа местно време и до момента не се е състояла такава. Освен това журналистът допълни, че италианският специалист е поискал спешна среща с клубното ръководство относно работата на клуба на трансферния пазар. Това не е свързано със ситуацията около Куртоа, а по-скоро с желанието на Сари да има в състава си Уилфрид Заха.

Напомняме, че по-рано мениджърът на Челси Маурицио Сари заяви, че ще се съгласи на трансфер на вратаря Тибо Куртоа само при положение, че стражът лично изрази желание да си тръгне. Маурицио иска възможно най-бързо решение на ситуацията, за което насрочи лична среща в Тибо в понеделник, след като стана ясно, че агентът на играча е поискал изходящ трансфер за своя клиент: "Няма да коментирам думите на агента,  изобщо не ми е интересно какво е говорил. Ако Куртоа ми каже същото утре (б.ред. понеделник), тогава ще обсъдим въпроса с клуба. Искам да работя само с мотивирани играчи".

  Сподели
421