Моуриньо обвини Удуърд за липса на трансфери


Н. Гавазов

Моуриньо обвини Удуърд за липса на трансфери

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо обвини изпълнителния директор на клуба Ед Удуърд за слабата активност на трансферния пазар. През това лято "червените дяволи" извършиха само една значителна покупка, харчейки пари за полузащитника Фред. Освен това бяха привлечени Лий Грант и Диогу Далот, които tрудно могат да бъдат наречени основни играчи.

Според думите на Моуриньо, той отдавна е определил своите трансферни предпочитания и е известил клубното ръководство за това. Португалецът не крие своето разочарование и най-вече безпокойство от развитието на ситуацията, която поставя тима му в неблагоприятно положение спрямо основните конкуренти за титлата. Жозе все още очаква конкретни действия от Удуърд.

"Моят изпълнителен директор отдавна знае какво искам. Той знае какво искам, а аз знам, че той се старае с всички сили заради мен. Все още имам няколко дни, за да почакам, дали ще се случи нещо.

Останалите клубове, с които си съперничим наистина са силни и притежават великолепни футболисти. Клубове като Челси, Тотнъм и Манчестър Сити – или Ливърпул, който успешно инвестира, купувайки всичко и всеки.

Ако ние не направим нашия отбор по-добър, тогава сезонът ще е труден за нас", заяви Моуриньо.

Известно е, че Юнайтед имаше две основни трансферни цели през това лято в лицето на полузащитника Иван Перишич и крилото на Реал Мадрид Гарет Бейл. Интер обаче категорично отказа да води каквито и да е преговори с английския клуб. "Нерадзурите" градят проект, който би трябвало да ги направи конкурентен на Ювентус в Серия А и да върне отбора на европейския връх и нямат никакво намерение да се разделят с водещ играч, какъвто е хърватският национал. Що се отнася до Бейл, той бе склонен на трансфер в Юнайтед, но заминаването на Кристиано Роналдо и Зинедин Зидан промени ситуацията и даде възможност на уелсеца да блесне и да се превърне във водеща фигура на Кралския клуб в близко бъдеще. 

По-рано стана известно, че Юнайтед се е отказал от покупката на Артуро Видал и Жером Боатенг. 

  Сподели
604