Клоп: Играчите вече не използват Ливърпул за трамплин


Н. Гавазов

Клоп: Играчите вече не използват Ливърпул за трамплин

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изрази радостта си от това, че футболистите повече не виждат в мърсисайдския клуб трамплин за преход в друг клуб. За последните десет години "червените" загубиха няколко емблематични играча. Луис Суарес, Филипе Коутиньо и Хавиер Масчерано преминаха в Барселона, а Хаби Алонсо  в Реал Мадрид.

Независимо от това, че продажбата на Филипе Коутиньо на Барселона се състоя само преди няколко месеца,КЛоп вижда нова тенденция. Новите договори с Мохамед Салах и Роберто Фирмино свидетелстват за това, че играчите са престанали да виждат в Ливърпул пункт преди заминаване за някой от испанските грандове.

"Най-важното е, че момчетата искат да бъдат част от Ливърпул. Извинете, но това е едно от главните постижения на клуба за последните няколко години.

Такива момчета като Фирмино, Салах и Мане могат да представляват всеки един клуб в света, но ситуацията се промени. Играчите повече не ни използват, преди да заминат за Европа. Те искат да останат тук, да се борят за трофеи и виждат възможността да бъдат успешни чрез Ливърпул", заяви Клоп.

  Сподели
574