Клоп: Аз решавам дали един играч подхожда или не на отбора


Н. Гавазов

Клоп: Аз решавам дали един играч подхожда или не на отбора

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обясни механизма на работа по привличане на нови футболисти. Както е известно, на "Анфийлд" работи специален Комитет по трансферите, който често бе критикуван от феновете на мърсисайдския клуб за някои несполучливи сделки през годините. Сега обаче може да се каже, че през последните два сезона и особено през това лято членовете на въпросния комитет блестящо се справиха със своите задължения, привличайки футболисти, с които на практика укрепиха почти всички линии на отбора.

Клоп поясни, че работата по търсене на нови играчи наистина е обща, но решаващата дума е негова.

"Много е важно да работим заедно. Не мога да кажа, че работата е само в едно. Ние обсъждаме позиции, а след това тръгваме по списъка отляво надясно. След това започваме да мислим: "О, да, не изглежда зле, хайде да видим клипа. А на клипа изглежда даже по-добре!

Така работи системата. Не е до това един гений да взема решение, а друг да казва, че ще помисли, дали да подпишем. Всичко вършим заедно, това са очевидни неща.

Над трансфера на Салах работехме заедно, над Садио работехме заедно, сега заедно работехме над трансфера на Шакири. По този начин е организирано всичко: един започва разговор, а друг прави следващата крачка. Но в края аз трябва да взема решение, дали той подхожда или не. Ако преценя, че подхожда, тогава се стараем а го купим", заяви Клоп.

  Сподели
398