Ливърпул очаква 100 милиона от продажбата на баласта


Н. Гавазов

Ливърпул очаква 100 милиона от продажбата на баласта

Ливърпул се надява да получи повече от 100 милиона паунда от продажбата на играчи, които не влизат в плановете на мениджъра Юрген Клоп. През това лято немският специалист похарчи над 170 милиона паунда на трансферния пазар, укрепвайки състава с помощта на Алисон, Наби Кейта, Фабиньо и Джердан Шакири.

Както съобщават редица британски източници, сега Юрген възнамерява да направи състава по-компактен и управляем, погасявайки част от разходите чрез продажба на играчи, които едва ли ще могат да разчитат на редовна игрова практика на "Анфийлд".

Съобщава се, че списъкът с продажбите се оглавява от нападателя Дивок Ориги, от когото се интересува Валенсия. Мърсисайдският клуб е открит за продажба на белгиеца, който це оценява на 27 милиона паунда.

Още 20 милиона паунда "червените" очакват от продажба на Дани Ингс. Някъде на тези пари се оценява и полузащитникът Марко Груич, но той все още може да подпише нов договор и да бъде даден под наем.

Сред играчите, които могат да напуснат клуба през лятото са Лорис Кариус, Симон Миноле, Шей Оджо, Лазар Маркович и Педро Чиривела. Общата сума от продажбата на т.нар. баласт може да достигне 100 милиона паунда.

  Сподели
452