Клоп се съмнява, че Пулишич може да дойде в Ливърпул


Н. Гавазов

Клоп се съмнява, че Пулишич може да дойде в Ливърпул

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна своите симпатии по отношение на Кристиан Пулишич, но се усъмни, че "червените" могат да осъществят трансфера на крилото на Борусия Дортмунд. Независимо от това, че Пулишич няма даже 20 години, американецът отдавна се свързва с преход в Ливърпул, където работи добре познатият Юрген Клоп. Трансфер на Кристиан е силно желан и от феновете на мърсисайдци, но немският специалист е реалист и признава, че това много трудно може да бъде осъществено на този етап.

"Той има действащ контракт с Дортмунд и това е проблем номер едно. Разбира се, познавам Кристиан, той ми харесваше още по времето когато играеше за младежите на Борусия. Това е великолепен играч, който заслужава похвали по свой адрес", заяви Клоп.

"Ако той желае да дойде в Англия, тогава ще има всички шансове да се закрепи тук. Но истината е в това, че той вече играе за отличен клуб. Да, сезонът не бе толкова добър за него, но той все пак си остава важен играч за Борусия", каза още немецът.

"Харесва ми, но ние уважаваме контрактите. И освен това, доколкото знам, той сега не е на трансферния пазар. Ние се занимаваме със своите неща, а Борусия със своите", завърши мениджърът на Ливърпул.

  Сподели
425