Трансферът на Рамирес в Челси пред провал


Н. Гавазов

Трансферът на Рамирес в Челси пред провал

Президентът на Бенфика Луиш Филипе призна, че неговият клуб притежава само 50 % от правата на полузащитника Рамирес, който е много близо до преминаване в лондонския Челси. Всъщност, само това обстоятелство затруднява финализирането на сделката.

Както е известно, Рамирес призна, че интерес към него има мениджърът на "сините" Карло Анчелоти. Тогава в пресата се появи информацията, че "гражданите" са готови да заплатят за бразилския национал 18, 2 милиона паунда. В хода на преговорите обаче се оказа, че половината от правата на 23 годишния играч се държат от трета страна - някаква група от инвеститори, които сега искат 50% от сумата по трансфера да получат именно те.

"Все още не е решено нищо. Дали Рамирес ще остане или не - зависи не само от нас. Ние имаме партньорско съглашение, което сме длъжни да спазваме. Ако все пак предложението се окаже изгодно за нас - ще го изпълним. Ние сме готови за благоприятно развитие на ситуацията и веднага може да намерим заместник на Рамирес, ако все пак той си тръгне", цитира ESPN Филипе.

По-рано Челси се разделиха с Балак, Джо Коул и Белети и поради това Анчелоти желае да привлече бразилския национал с когото смята да подсили средната линия на отбора.

 

  Сподели
95