Клоп: Светът се промени


Н. Гавазов

Клоп: Светът се промени

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обясни по какъв начин впечатляващите трансферни разходи през това лято се отнасят към знаменитата му фраза, която немецът произнесе след прехода на полузащитника Пол Пога от Ювентус в Манчестър Юнайтед през 2016 година.

"Ако ти купуваш един играч за 100 милиона паунда или нещо подобно и той получава травма, тогава всичко отива в канала. Трябва ли аз да правя нещо различно? Да, аз искам да правя това по различен начин. Бих го правил иначе, даже да имам възможност да харча такива пари. В деня, в който футболът стане такъв, аз повече няма да бъда в тази професия", заяви Клоп по повод рекордната към онзи момент покупка във футбола.

Впрочем, през това лято самият Юрген похарчи 170 милиона паунда, укрепвайки своя отбор с Алисон, Наби Кейта, Фабиньо и Джердан Шакири. Сега Ливърпул разполага не само с най-скъпия защитник в света, но и с най-скъпия вратар в историята на футбола.

За това няма нищо учудващо, че журналисти провокираха Клоп, припомняйки му неговото изказване. Немецът обаче е готов да си върне думите назад, защото смята, че футболът силно се е променил през последните години.

"В това е проблемът на нашето време. Каквато и мисъл да кажеш, никой няма да я забрави. Аз никога не съм си представял, че светът толкова много ще се промени относно това, което бе преди две и половина години. Тогава 100 милиона паунда бяха безумна сума. От тогава светът напълно се промени", заяви Клоп.

"Върху мен лежи отговорността този отбор да бъде колкото е възможно по-успешен. Нямам право да налагам своята гледна точка и да говоря, че не искаме да купуваме играчи или да плащаме големи суми, което в края на краищата ще лиши Ливърпул от успех. Това е устроено по различен начин", каза още немецът.

"Ние наистина разполагаме с класен отбор, а за да го направим още по-добър, това вече е скъпо. По-добрите играчите от нашите не се търкалят по земята. Трябва да уважаваме факта, че футболистите са  свързани с другите клубове посредством контракти, но трябва да се опиташ да привлечеш даден играч, ако той те заинтересува.

На нас ни е все едно какво мисли света за Ливърпул, както бе все едно на Манчестър Юнайтед, когато аз казах тези думи. Това е само мнение в конкретен момент от времето. Дали промених своето мнение? Да. Това е истина. Но по-добре е да променя своето мнение, отколкото да нямам такова", завърши Клоп.

  Сподели
458