Калу: Парите на Сити не им гарантират титлата


Н. Гавазов

Калу: Парите на Сити не им гарантират титлата

Нападателят на Челси Саломон Калу смята, че само защото Манчестър Сити разполагат с неограничени парични потоци, не означава, че те ще спечелят Висшата лига този сезон. Докато действащият шампион не бе особено активен на трансферния пазар това лято, то Сити вече похарчи около 80 милиона паунда, а ако успеят да привлекат Балотели, то тази сума ще надхвърли със сигурност 100 милиона.

Националът на Кот д'Ивоар смята, че "сините" вече имат опит със спечелване на титлата и това ще им помогне отново да я атакуват.

"Сити бяха много активни на пазара това лято. Но аз не знам дали те ще бъдат по-силни, само защото са взели десет нови играчи. А още по-малко дали ще спечелят Висшата лига", заяви пред Guardian Калу.

"Все още има отбори като Манчестър Юнайтед, Челси, Арсенал и Ливърпул, които ще бъдат в челото и в борба за титлата. Манчестър Сити може и да се представят добре, защото привлякоха добри футболисти, но реалността се вижда на терена. Може да имате десет нови играчи и това да не помогне с нищо", продължава африканският футболист.

"Хубавото при нас е, че успяхме да си запазим отбора. Това е същия тим, който спечели Лигата и ФА Къп. Ще се опитаме да включим някои млади играчи и мисля, че имаме добър отбор, който е готов отново да спечели Висшата лига. Аз се присъединих към Челси през 2006 година и оттогава насам винаги сме се конкурирали с Юнайтед за титлата. Тази година отборите с които ще се борим са четири - Манчестър Юнайтед, Арсенал, Ливърпул и Манчестър Сити", завършва Калу.

 

  Сподели
119