Клоп приключи с трансферите през това лято


Н. Гавазов

Клоп приключи с трансферите през това лято

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разказа, че не очаква повече покупки след привличането на стража Алисон Бекер. По-рано през седмицата мърсисайдци завършиха рекордния трансфер на вратаря от Рома за сумата от 67 милиона паунда. 25-годищният бразилец стана четвъртото ново попълнение в състава на немеца след Наби Кейта, Фабиньо и Джердан Шакири.

По-рано през юли в пресата се появиха слухове, че Ливърпул може да възобнови интереса си към плеймейкъра на Олимпик Лион Набил Фекир, а също така се съобщаваше, че в клуба са хвърлили око на защитника на Бешикташ Домагой Вида, но Клоп е готов да приключи с харчовете.

"Имаме всичко необходимо за следващия сезон, за това не мисля, че ще направим още някоя покупка на трансферния пазар. На практика съм уверен в това.

Към момента всичко е наред със състава, а това е най-важното. Ние не бяхме прекалено лоши през миналия сезон, но имахме нужда от подсилване и се постарахме за това на трансферния пазар", заяви Клоп.

"Загубихме един-двама футболисти, но купихме няколко. Наистина съм щастлив от нашите покупки, за това нека използваме оставащите седмици от предсезонния период, за да може по-добре да се подготвим", добави немецът.

"Ние мислим само за себе си, но знаем, че около ще се случат много неща през следващите седмици. Отборите ще се върнат по-силни от преди, ще работят над своите трансферни цели. Ние също искаме да бъдем възможно по-силни", каза още мениджърът.

"Клубът ни предостави наистина класни възможности, но ние сме задължени да ги използваме. Не сме по-добри от останалите отбори, но трябва да им отправим предизвикателството и да играем най-добрия футбол, на който сме способни, а след това ще видим. Ние никога не търсим оправдания и няма да го правим и през този сезон. Нашият клуб е много амбициозен и това вече го показахме", завърши Клоп.

Напомняме, че паралелно с привличането на Алисон в пресата се появиха слухове, че ръководството на Ливърпул ще уволни Юрген, ако той не спечели нещо през този сезон.

  Сподели
508