Сити е съсредоточен върху новите договори на Стърлинг, Сане и Жезуш


Н. Гавазов

Сити е съсредоточен върху новите договори на Стърлинг, Сане и Жезуш

Отлагайки настрана трансферните дела, Манчестър Сити ще се съсредоточи върху съгласуване на нови договори с атакуващите футболисти Рахим Стърлинг, Лерой Сане и Габриел Жезуш. Както е известно, през това лято шампионите на Висшата лига се обзаведоха само с едно ново попълнение, влагайки рекордните за своя клуб 60 милиона паунда за крилото Риад Марез.

Освен това "гражданите" бяха близо до покупката на Жоржиньо, но бразилецът размисли в последния момент и се отправи към "Стамфорд Бридж", където се събра със своя бивш наставник в Наполи Маурицио Сари.

Отчитайки това, Сити остава на трансферния пазар в търсене на централен полузащитник, но Хосеп Гуардиола не изпитва остра потребност от подобен футболист, тъй като Фернандиньо може да бъде заменен както с Фабиян Делф, така и с Илкай Гюндоган.

 Според британски източници, истинските приоритети на "Етихад" в близка перспектива са продължаване на сътрудничеството с три млади звезди. Съобщава се, че шампионите възнамеряват да наградят Сане и Жезуш  за демонстрирания прогрес през миналия сезон. Сега Лерой и Сане получават под 100 000 паунда на седмица и имат контракти до 2021 година. Клубът желае да увеличи възнагражденията на двамата с повече от 30%, което няма как да не стимулира футболистите.

Що се отнася до Стърлинг, неговото действащо съглашение изтича след две години. 23-годишният англичанин, който вкара 23 гола през миналия сезон, също се надява на увеличение на заплатата. Проблемът е в това, че сега Рахим получава по 170 000 паунда на седмица, а претенциите му са тази сума да надхвърли 200 000 паунда, с което клубът не е съгласен. Първо, мениджмънтът на Сити счита, че подобно възнаграждение е твърде голямо за Стърлинг и второ, така се нарушават плановете на клуба да намали разликата в заплатите между Стърлинг и Сане и Жезуш.

Съгласно слуховете, по-рано през годината футболистът е отклонил едно предложение на клуба за нов договор. Това е накарало босовете да разглеждат вариант с продажбата на Рахим, ако играчът не се съгласи да подпише нов договор до края на сезон 2018/19. В клуба твърдо са решили, че няма да позволят на Стърлинг да ги изнудва, както играчът направи с Ливърпул преди да дойде на "Етихад" и ако не бъде подписан нов договор до края на новия сезон, англичанинът ще бъде поставен в трансферната листа.

Действащото съглашение между страните е до лятото на 2020 година.

  Сподели
414