Челси не е предлагал на Чех да се върне


Н. Гавазов

Челси не е предлагал на Чех да се върне

Агентът на вратаря на Арсенал Петер Чех заяви, че не е постъпвало предложение за връщане на клиента му в Челси. Очаква се, че през това лято "сините" ще се сбогуват с Тибо Куртоа. Белгийският вратар ще бъде продаден на Реал и за това Челси е принуден да намери заместник на играча.

Съгласно слуховете, Челси сериозно разглежда варианта със завръщането на 36-годишния Петер, който по-рано в кариерата си проведе 11 сезона на "Стамфорд Бридж". Съобщаваше се дори, че в обратна посока може да поеме Оливие Жиру. Оказва се, че това не отговаря на истината.

"През всеки трансферен прозорец се появяват слухове за Чех, той е важна личност във Висшата лига на Англия. Но той е максимално съсредоточен върху новия сезон в Арсенал и не са постъпвали каквито и да е предложения", заяви агентът.

Впрочем, легендата на Арсенал Рей Пърлър изрази увереност, че Чех не само ще остане в клуба, но и ще запази мястото си на основен страж на "артилеристите", независимо от появата на Бернд Лено на "Емирейтс".

"Много се радвам на привличането на Бернд Лено, макар и да мисля, че Петр Чех ще остане основен вратар. Лено е млад вратар с огромен потенциал и той ще се постарае да окаже максимален натиск върху Чех.

Чех даже не мисли за напускане през това лято, а Арсенал ще разчита на него като основен вратар. Мисля, че по-скоро Оспина ще си тръгне, отколкото Чех", заяви Пърлър.

  Сподели
383