Ливърпул и Рома се договориха за Алисон


Н. Гавазов

Ливърпул и Рома се договориха за Алисон

Ливърпул и Рома се договориха за трансфера на вратаря на италианския клуб Алисон Бекер. Съгласно постъпващите информации, страните са съгласували всички условия по прехода на бразилския футболист за сумата от 75 милиона евро, след като тази сутрин "червените" са отправили нова оферта за бразилеца. Сега Алисон  може да води преговори с Ливърпул, за да договори условията на личния си контракт, но се предполага, че става дума за формалност, защото още вчера агентът на играча и Ливърпул са се разбрали за годишна заплата за стража в размер на 5 милиона паунда без бонусите. Преговорите са започнали във вторник и са завършили същия ден благодарение на Майкъл Едуардс.  

Напомняме, че по-рано се съобщаваше, че самият вратар е изразил желание да премине в клуба от "Анфийлд". При това за играча претендираха Челси и Реал Мадрид. Още снощи обаче стана известно, че испанският клуб няма да наддава за бразилеца, тъй като все още не е решил какво да прави с Кейлор Навас - на практика, действията на мърсисайдци идват много бързо за испанците, които се оказаха неподготвени за бързо развилата се ситуация.

Що се отнася до Челси, "сините" имат предложение от 70 милиона евро за Алисон, но няма да предлагат повече пари и в момента клубът е насочил вниманието си към Петер Шмайхел от Лестър.

 

Както е известно, по-рано през лятото се създаде впечатлението, че мениджърът на "червените" Юрген Клоп не желае да харчи цяло състояние за покупката на първокласен вратар в лицето на Алисон или Ян Облак от Атлетико, предпочитайки да инвестира парите в друга посока или да ги спести за по-късно. През миналата седмица обаче Лорис Кариус  успя да направи поредната си грешка. Това се случи в приятелския мач с Транмиър и след въпросната среща  Кариус и Клоп отново се оказаха под грамаден натиск. След тази случка Юрген явно узря за това, че няма да успее да се размине с покупка на нов, качествен вратар, което накара Ливърпул да започне преговори за Алисон във вторник. 

  Сподели
739