Джилет затяга продажбата на Ливърпул


Н. Гавазов

Джилет затяга продажбата на Ливърпул

Нараства загрижеността на "Анфийлд" от действията на собственика на Ливърпул Джордж Джилет, съобщава Daily Mail. Според изданието, американският бизнесмен се опитва да забави продажбата на клуба, за да извлече максималната цена от евентуална сделка.

Джилет е обезпокоен, че Royal Bank of Scotland (RBS) на която дължи 300 милиона паунда е започнала да води преговори с евентуални купувачи, които ще платят по-малка сума за Ливърпул от тази, която той е инвестирал до сега.

Вчера стана ясно, че бизнесменът Яхия Кирди се очертава като потенциален инвеститор, след като за втори път в последните четири месеца проявява интерес към клуба. Бившият сирийски национал твърди, че представлява интересите на мощна група от богати арабски бизнесмени. Източници от "Анфийлд" обаче твърдят, че не се очакват сериозни намерения от Кирди.

Ръководството на Ливърпул е длъжно да изслуша всички предложения - такова е изискването на RBS, която за сега удължи с шест месеца срока за погасяване на задълженията, но ако от един от най-популярните английски клубове не предприемат по сериозни действия за решаване на финансовите проблеми, от банката може да разпродат клуба на пожар, независимо от това кой ще бъде собственик след това.

 

 

  Сподели
119