Ливърпул отправи оферта за Алисон


Н. Гавазов

Ливърпул отправи оферта за Алисон

Тревожната ситуация с вратарския пост все пак принуди Ливърпул да отправи предложение за покупка на стража на Рома Алисон в размер на 62 милиона паунда. Това съобщават няколко италиански и британски източника, позовавайки се на собствена информация от двата клуба.

Както е известно, по-рано през лятото се създаде впечатлението, че мениджърът на "червените" Юрген Клоп не желае да харчи цяло състояние за покупката на първокласен вратар в лицето на Алисон или Ян Облак от Атлетико, предпочитайки да инвестира парите в друга посока или да ги спести за по-късно.

Това накара немският специалист публично изрази подкрепата си за своя сънародник Лорис Кариус, а двете груби грешки на вратаря във финалния мач от Шампионска лига с Реал Мадрид приписа на полученото сътресение на мозъка в резултат на удара, който Кариус получи от защитника на "бланкосите Серхио Рамос.

По всичко изглеждаше, че темата с покупката на нов вратар е приключила за Ливърпул. През миналата седмица обаче Лорис вече успя да направи поредната си грешка. Това се случи в приятелския мач с Транмиър и след въпросната среща  Кариус и Клоп отново се оказаха под грамаден натиск.

След тази случка Юрген явно е стигнал до убеждението, че няма да успее да се размине с покупка на нов, качествен вратар. Както става известно сега, Ливърпул е стартирал преговори с Рома и е оформил своя отдавнашен интерес към Алисон в конкретно предложение.

Според информацията, стартовото предложение на "червените" за 25-годишния бразилец е в размер на 70 милиона евро, включително и няколко бонуса. Рома обаче настоява да получи още 5 милиона евро.

Според експерти, тъй като разногласията не са значителни, има голям шанс Ливърпул и Рома да се договорят за сделка. Проблем ще бъде, ако Челси и Реал влязат в борбата за бразилеца. Тогава може би ще се стигне до наддаване за вратаря, а не е ясно, дали Ливърпул е готов за това.

  Сподели
625