Венгер съжалява, че е работил 22 години в Арсенал


Н. Гавазов

Венгер съжалява, че е работил 22 години в Арсенал

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер изрази съжаление, че е дал 22 години от живота си на лондонския клуб. Французинът нееднократно бе близо до напускане на Арсенал по време на своето пребиваване на "Емирейтс", но реши да си тръгне едва след края на изминалия сезон - след 22 години от момента на своето назначение.

Сега "артилеристите" се готвят от Унай Емери, а Венгер е чест гост на телевизионни предавания и с охота раздава интервюта. В поредното си общуване с медиите французинът признава, че не е искал да остава в Арсенал толкова дълго време.

"Моята главна грешка? Може би пребиваването ми в един клуб в продължение на 22 години. Отнасям се към типа хора, които не обичат да седят на едно място, но също така харесвам и предизвикателствата. Така се случи, че през всичкото това време бях жертва на собственото си предизвикателство.

Пред кого чувствам вина? Пред всички, които страдаха заради мен. Спецификата на моята работа се състоеше в това, че аз постоянно трябва да взимам решения, които разстройват едни хора, а радват други. Работа със състав от 25 човека означава, че 14 от тях от тях остават без работа всяка събота или вторник. Освен това аз чувствам вина и пред играчите, към които така и не успях да намеря подход, за да им помогна да реализират своя потенциал", заяви Венгер.

  Сподели
483