Сари е уверил Челси, че не е хомофоб и расист


Н. Гавазов

Сари е уверил Челси, че не е хомофоб и расист

Новият мениджър на Челси Маурицио Сари е уверил клуба, че не поддържа хомофобски и сексистки убеждения и също така, че няма да си позволи да прави каквито и да е изказвания в тази посока. Напомняме, че вчера "сините" потвърдиха за назначаването на Сари за мениджър на отбора, сключвайки контракт с италианеца до 2021 година. За много кандидатурата на Маурицио се оказа противоречива в началото заради образа, който 59-годишният специалист изгради в родината си.

По време на работата си в Серия А Сари нееднократно си позволи резки изказвания на тема хомосексуализъм. Например, той обвини колегата си Роберто Манчини, че е хомосексуалист, което предизвика кампания на италианската ЛГБТ-общност срещу Маурицио. При друг случай Сари обиди жена-репортерка, съветвайки я, че е по-добре да мие чинии и да готви, отколкото да анализира играта на Наполи. Това също докара неприятности на специалиста.

Естествено, Челси никак не иска нещо подобно да се случи в Англия, където либералната идея властва във взаимоотношенията и в обществения живот, а подобни изказвания биха предизвикали огромен скандал, включително могат да очернят репутацията на организацията, където работи такъв човек.

Поради тази причина Сари е имал тежък разговор с изпълнителния директор на Челси Марина Грановская, който е продължил близо час по темата. През това време Маурицио е обещал, че всички тези проблеми в Италия няма да бъдат пренесени на Острова и той ще стои далече от подобни разговори. Освен това специалистът е уверил, че няма нищо против хомосексуалистите. И на последно място, новият мениджър на "сините" се е ангажирал, че ще подкрепя и участва в инициативи на клуба в защита на хомосексуалистите и в борбата за равноправие на жените.

Както е известно,  Сари стана 12-ят италианец, който води отбор от Висшата лига на Англия и 6-ти специалист от Италия, който застава начело на отбора на Челси след Джанлука Виали, Клаудио Ранери, Карло Анчелоти, Роберто Ди Матео и Антонио Конте. 

  Сподели
385