Клоп защити Кариус след поредната грешка на вратаря


Н. Гавазов

Клоп защити Кариус след поредната грешка на вратаря

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе принуден да защити своя вратар Лорис Кариус, който отново бе подложен на критики за играта си. Напомняме, че стражът е мишена за критики след финала в Шампионска лига, в който допусна две груби грешки  и обрече "червените" на поражение.

25-годишният немец започна подготовката така, както завърши миналия сезон - неубедително. Вчера мърсисайдци отпразнуваха победата с 3:2 над Транмиър в приятелски мач, като противникът отбеляза първия си гол след грешка на Лорис, който изпусна топката от ръцете си.

След мача Клоп призна, че вратарят не е бил на висота, но Юрген не е готов да критикува Кариус.

"Очевидно е, че той се намира в центъра на вниманието, ние не бива да крием това. Да, той можеше да спаси, макар че ударът не бе лесен. Подобни ситуации съм виждал поне 500 пъти в своя живот - бам, удар в гърдите и отскок надолу. Такова никой не харесва.

На никого не му харесва да допуска по такъв начин, но ако говорим за втория гол, аз мисля, че това бе грешка на Мили (Джеймс Милнър), заедно с Педро. Двама великолепни футболисти допуснаха по грешка, така че коя е по-сериозната? Мисля, че втората, но ние говорим само за една.

Лорис допусна този гол, но ние не можем постоянно да започваме тази история след всеки гол. Грешки се случват. На мен не ми харесват, на вас също не ви харесват, на него също не му харесват, но грешки се случват, така че нека се движим напред и да извлечем урок от всичките тези ситуации", заяви Клоп.

  Сподели
476