Венгер сравни Уилшър с Меси и Мбапе


Н. Гавазов

Венгер сравни Уилшър с Меси и Мбапе

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер сравни полузащитника Джак Уилшър, който премина в Уест Хем, с Лионел Меси и Килиан Мбапе. Напомняме, че 26-годишният англичанин, отказвайки се от нов контракт с "артилеристите", официално се присъедини към "чуковете". Венгер е на мнение, че Арсенал е сгрешил с това, че не е задържал своя възпитаник, който най-после е решил здравословните си проблеми.

"Джак Уилшър е плеймейкър. Той малко прилича на Меси. Също така ми напомня за Мбапе, защото аз познавам  Джак пт 17-годишен и мога да кажа, че това е изключителен талант.

За съжаление, сериозните травми спряха неговия прогрес, но аз вярвам, че сега той окончателно ги преодоля. Това е изключителен футболист, тъй като той може да подава, може да асистира, това е играч с великолепно футболно мислене.

В допълнение, ние говорим за забележително момче, защото трябва да притежаваш страхотен дух, когато преминаваш през всичко, което прекара той в медицинско отношение. Повярвайте ми, той ще се справи с натиска върху себе си и ще се прояви през новия сезон", заяви Венгер.

  Сподели
442