Евертън започна преговори за Мина


Н. Гавазов

Евертън започна преговори за Мина

Защитникът на Барселона и на националния отбор на Колумбия Йер Мина заинтересува Евертън. 23-годишният футболист блестящо се представи на финалите на Мондиал 2018, отбелязвайки три гола на турнира и по такъв начин повтори рекорда на Паул Брайтнер от 1974 година по отбелязани голове от защитник на едно Световно първенство.

Сега, след отпадането на колумбийците от турнира, Мина може да се заеме със своето бъдеще. За шестте месеца, които той прекара в Барселона, бранителят така и не успя да стане основен играч за каталунците, освен това често бе обект на критика от страна на феновете.

Барселона от своя страна няма да препятства заминаването на Йери и вече търси заместник на колумбиеца в лицето на Клеман Ленгле от Севиля. Освен това испанският шампион се намира на прага на привличането на полузащитника на Гремио Артур Мело, но преди това трябва да освободи място за играч без европейски паспорт.

Според британски източници, играта на Мина на турнира в Русия окончателно е убедила "карамелите" и те вече са започнали преговори с Барселона. Не бива да се изключва вариант за отдаване на играча под наем.

Авторитетното издание Goal.com. твърди, че първата оферта на Евертън за Йери е в размер на 21 милиона паунда. Това е два пъти повече от сумата, за която Барселона купи Мина от Палмейрас през януари.

През изминалия сезон колумбиецът записа само пет мача в Примера дивисион, в които се отчете с една асистенция.

  Сподели
442