Белерин е неприкосновен за Емери


Н. Гавазов

Белерин е неприкосновен за Емери

Защитникът на Арсенал Ектор Белерин е един от петимата играчи, които сда получили гаранции относно своето бъдеще от новия наставник на "артилеристите" Унай Емери. След назначаването си на "Емирейтс" испанският специалист е провел преговори със сънародника си, уверявайки го в това, че вижда в него ключов играч и желае да развие неговия потенциал.

Според източници, запознати с обстановката около отбора, Белерин, чийто контракт с Арсенал е действителен до 2023 година е един от петимата футболисти, които Емери е обявил за "неприкосновени". Имената на останалите играчи не се съобщават, но се предполага, че други двма са Аарън Рамзи и Пиер-Емерик Обамеянг.

Знае се също така, че Емери високо цени способностите и таланта на полузащитника Гранит Джака, както и на нападателя Александър Лаказет.

Унай наистина се надява да огради Белерин от интереса на клубове като Барселона, Ювентус и Манчестър Юнайтед и сериозно възнамерява да изведе 23-годишния защитник на ново ниво. Именно за това специалистът привлече опитния Щефан Лихтщайнер, който ще помогне за това начинание.

  Сподели
733