Алонсо съветва Ливърпул да увеличи дълбочината на състава


Н. Гавазов

Алонсо съветва Ливърпул да увеличи дълбочината на състава

Бившият полузащитник на Ливърпул Шаби Алонсо е на мнение, че мениджърът на "червените" Юрген Клоп трябва да увеличи дълбочината на състава през това лято. През миналия сезон възпитаниците на немския специалист завършиха на четвърто място в класирането на Висшата лига на Англия и достигнаха до финал в Шампионска лига. Точно в най-важния мач в главния европейски клубен турнир се забеляза колко много резервната скамейка на Ливърпул отстъпва на тази на Реал Мадрид.

Алонсо съветва мърссайдци да работят по въпроса.

"Мисля, че за да се справят с такова количество мачове, те се нуждаят от състав от 20-22 играча, а не от къс отбор, не от тим с 14 човека в него. Всеки двубой е важен, за това всеки твой играч трябва да чувства съпричастност към случващото се и да бъде готов да играе на високо ниво, следвайки треньорските идеи. Това не може да се променя от мач за мач.

Според мен, най-важното е отборът. А отборът вече е създаден. Разбира се, нужно е да бъдат привлечени нови играчи, нужно е подсилване, но то не бива да нарушава работата, която вършат", заяви Алонсо.

  Сподели
431