Виейра: Ще се сблъскаме с ненавистта на другите


Н. Гавазов

Виейра: Ще се сблъскаме с ненавистта на другите

Патрик Виейра смята, че пищните разходи на Манчестър Сити са довели до отношение на ненавист към клуба му и ще мотивират опонентите им да търсят неистово победата във всяка една среща през новия сезон. Както е известно, Сити са близо до преминаването на границата от 100 милиона паунда на трансферния пазар за второ поредно лято, откакто е собственост на Abu Dhabi United Group. Пристигането тази седмица на Коларов за 18 милиона паунда доведе разходите на собствениците до 78 милиона и ако бъде привлечен Милнър от Астън Вила за 24 милиона, както и Балотели за 35 милиона сумата дори ще надхвърли значително стоте милиона.

„Ние ще бъдем обвинявани от всички за всяка грешна стъпка, която направим и ще се сблъскаме със сигурност с ненавистта на хората, заради големите покупки. Но начина да излезем от положение е да излизаме на терена уверени, че ще победим. С това нещо сме длъжни да се справим. Да покажем, че сме достатъчно силни. Аз лично съм свикнал да бъда посрещан враждебно. Надявам се за първия мач на тима на „Уайт Харт Лейн" да съм готов. Това ще бъде наистина труден двубой, още повече, че през изминалия сезон загубихме важни мачове срещу тях. Сега сме длъжни да започнем с победа", заяви бившият капитан на Арсенал пред журналисти.

Тези думи на Виейра идват в момент, когато „гражданите" претърпяха в Ню Йорк неочаквано поражение от португалския Спортинг с 0:2, в мач който е част от подготовката на отбора и предшества включването на тима в турнира на Лига Европа. Както е известно, левият халф на „лъвовете" Джало, пред 13 586 зрители вкара два гола, наказвайки по този начин грешките в защитата на Сити, чиито футболисти показаха безобразна за стандарта си игра.

„За съжаление имаше голяма разлика между нивото на Спортинг и нашето в момента. Имаме точно 20 дни в които трябва да подобрим всичко", завършва Виейра.

 

  Сподели
112