Кариус може да бъде титуляр през следващия сезон


Н. Гавазов

Кариус може да бъде титуляр през следващия сезон

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е готов да се откаже от покупката на нов вратар през това лято и да запази доверието си към Лорис Кариус. Немецът се превърна в безапелационен титуляр през втората част на сезона, като нерешителната му игра в началото премина към много уверена. Краят на кампанията обаче се оказа изцяло провалена за 24-годишния Кариус, който допусна две груби грешки във финала в Шампионска лига с Реал Мадрид.

След този злополучен мач започнаха да набират скорост слухове за намерението на Клоп да привлече Алисон от Рома или Ян Облак от Атлетико Мадрид. Цените на двамата вратари обаче скочиха до небесата и тези дни стана известно, че Комитетът по трансферите в Ливърпул е взел решение да не харчи толкова много пари за нов страж.

Сега става ясно, че Клоп вече е отворен към идеята да помогне на Кариус да се отърси и възстанови от психологическата травма и да остане титуляр за "червените" през новия сезон, а ролята на резерва да бъде поверена на Дани Уорд. В същото време Симон Миноле ще бъде продаден.

  Сподели
542