Юнайтед предпочита да привлече Бейл, отколкото Роналдо


Н. Гавазов

Юнайтед предпочита да привлече Бейл, отколкото Роналдо

Манчестър Юнайтед продължава да следи ситуацията около крилото на Реал Мадрид Гарет Бейл и предпочита да подпише с уелския национал, отколкото с неговия съотборник Кристиано Роналдо. Напомняме, че след победата във финала на Шампионска лига 28-годишният Бейл изрази недоволството си от дефицит на игрово време в Мадрид, намеквайки за евентуално напускане на клуба.

Според британски източници, "червените дяволи" внимателно следят тази ситуация и са готови да представят своето предложение, ако Реал даде да се разбере, че Гарет е достъпен за трансфер.

Няма увереност относно своето бъдеще и 33-годишният Роналдо когото Юнайтед няколко пъти се опита да върне в миналото. Футболистът отправи двусмислено послание след мача с Ливърпул, което опроверга по-късно, но така или иначе спекулациите и съмненията около бъдещето му останаха. Освен това напускането на Зинедин Зидан също може да даде тласък на решението на Кристиано да си тръгне от "Сантяго Бернабеу".

Този път обаче Юнайтед е решил да не си отвлича вниманието с португалския футболист, който в случай на свое завръщане на "Олд Трафорд" ще пожелае да играе като централен нападател. Жозе Моуриньо категорично не иска да праща Ромелу Лукаку на пейката, а още по-малко на друга позиция на терена. Освен това ръководството на Юнайтед предполага, че Кристиано е преминал своя връх и няма да бъде толкова успешен както преди. Много е възможно формата на звездата да тръгне надолу през следващите години, докато в момента Бейл се намира в чудесна футболна възраст и е на пика на формата си.

По такъв начин Юнайтед е готов да съсредоточи своето внимание върху Бейл. За да бъде привлечен обаче бившият играч на Тотнъм, "червените дяволи" със сигурност ще трябва да обновят своя трансферен рекорд. Според различни източници, Реал ще поиска за Гарет над 100 милиона паунда. Тази сума е във възможностите на английския клуб, но друг е въпросът, дали Юнайтед ще иска да плати тази сума.

  Сподели
535