Агентът на Салах коментира новината за преговори с Барселона


Н. Гавазов

Агентът на Салах коментира новината за преговори с Барселона

Агентът на нападателя на Ливърпул Мохамед Салах категорично опроверга слуховете за преговори относно прехода на своя клиент в Барселона. Египетският футболист по впечатляващ начин проведе своя дебютен сезон за мърсисайдския клуб, отбелязвайки 44 гола в 52 мача във всички състезания и стана един от основните фактори, които помогнаха на "червените" да завършат сезона в топ 4 на Висшата лига и да се класират за финала в Шампионска лига, където отстъпиха на Реал Мадрид с 3:1. Достатъчно показателен за значението на Салах за Ливърпул е фактът, че до момента на контузията на Мохамед във въпросния финал мърсисайдци създадоха девет положения за гол пред вратата на Реал Мадрид, а след излизането на африканеца  само две.

Всичко това направи нападателя много популярна личност, като непосредствено преди решаващия мач в главния европейски клубен турнир рейтингът му скочи до небесата и затъмни дори този на звезди като Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Впрочем, успехите на египетския национал не останаха незабелязани и от жълтата преса, най-вече испанската, която започна настойчиво да го отправя в Реал Мадрид, търсейки сензации за своите читатели. След като "истинността" на тези съобщения бързо бяха разкрити и имаше няколкодневно затишие, вчера испанското издание AS реши отново да използва името на Салах, за да увеличи читателския интерес в период, през който няма мачове във вътрешните първенства, а срещите от финалите Световното все още не са започнали.

Във въпросния мадридски вестник се появи материал, в който се твърдеше, че агентът на 25-годишния футболист е предложил услугите на своя клиент на Барселона. Съобщаваше се, че каталунците вече се замислят за алтернативи относно нападателя на Атлетико Мадрид Антоан Гризман, който все още изпитва колебания относно бъдещето си и един от вариантите е привличането на лидера на Ливърпул. Още с появата на статията някои инсайдери веднага препоръчаха да не се обръща никакво внимание на материала в AS, но въпреки това Marca и някои други жълти медии побързаха да  разпространят видимо съшитата с бели конци история, подвеждайки своите читатели. 

Както се очакваше, съвсем скоро дойде и официалното опровержение на тази "новина", което би трябвало да успокои най-лековерната част от феновете на Ливърпул.

"Такова нещо никога не е имало. AS, вие имате нужда от по-добър източник", написа агент Рами Абас в своя акаунт в Туитър.

  Сподели
658