Агент: Туре ще посвети следващия сезон на Гуардиола


Н. Гавазов

Агент: Туре ще посвети следващия сезон на Гуардиола

Агентът на полузащитника Яя Туре Дмитрий Селюк разказа за желанието на своя клиент да продължи кариерата си в Англия.

- Има ли ори вас яснота къде Туре ще продължи кариерата си?

- Сега Яя има много предложения от различни страни, където са готови да платят големи пари за него, но ние с него решихме да посветим следващия сезон на Гуардиола. И да докажем , и да покажем на феновете на Манчестър Сити, че Яя все още не е приключил с футбола. Той е пълен със сила, енергия и иска да проведе следващия сезон в Англия.

Във време, когато в Англия се харчат огромни суми за купуване на футболисти, аз официално заявявам, че Яя е готов да премине като свободен агент във всеки един английски клуб от първата шестица със заплата от 1 паунд на седмица. Но за определени успехи ще има бонусна система.

Мисля, че играч като Яя не би попречил на Арсенал, Челси, Юнайтед, Тотнъм и Ливърпул. Яя е победител. Никога досега топ футболист с лидерски качества не е пречил на някой клуб, още повече, когато не се налага да плащаш за него.

- Съгласието с такива условия е неочакван избор за играч от съвременния футбол.

- Мисля, че това изобщо не е за първи път в историята. Нас толкова не ни интересуват парите, както се струва на много хора. Ако ни интересуваха, ние щяхме да отидем в друга страна, където предлагат много големи суми. Но Яя иска да покаже, че той все още има минимум 3-4 години да играе на топ ниво.

Яя през цялото време е играл с номер 42. Ние избрахме този номер като възраст, на която ще приключи с футбола. Ето защо той още може да носи ползи. А, след като Гуардиола не успее да спечели Шампионска лига през следващите 2-3 години и го изгонят от Сити, може би тогава Яя ще се върне в клуба.

  Сподели
479