Агентът на Фекир каза кога започват преговорите с Ливърпул


Н. Гавазов

Агентът на Фекир каза кога започват преговорите с Ливърпул

Агентът на нападателя на Олимпик Лион Набил Фекир коментира слуховете за евентуален преход на своя клиент в Ливърпул.

"Преговорите с Ливърпул ще започнат едва след като бъде съгласуван трансферът с Лион и Жан - Мишел Ола.

Има интерес от страна на мърсисайдци, но засега нищо не е решено. Трансферният прозорец е дълъг, други клубове също могат да проявят интерес", заяви агент Жан-Пиер Берне.

Напомняме, че няколко френски сайта обявиха в петък, че играчът ще пристигне на базата на "червените" в неделя, за да се подложи на медицински изследвания. Няколко британски инсайдера обаче побързаха да опровергаят тези слухове, подчертавайки, че Ливърпул все още не очаква Набил в Мелууд. Клубът наистина обсъжда този трансфер, но все още не се е приближил до финалната права по сключване на сделката.

Към момента Лион продължава са се надява, че ще получи за своята звезда 61 милиона паунда, докато мърсисайдци оценяват 24-годишния французин на 50 милиона паунда. Въпреки това, на "Анфийлд" са убедени, че Фекир все пак ще се присъедини към колектива на Юрген Клоп, при това сделката ще се случи до старта на Световното първенство в Русия. През миналия сезон Набил вкара 23 гола и отдаде осем асистенции в 40 мача за Лион. Мърсисайдци виждат в играча заместник на Филипе Коутиньо, който бе продаден на Барселона през януари.

Преди няколко дни френският журналист Мохамед Бухафси информира, че Ливърпул е отправил първото си предложение за Фекир в размер на 60 милиона евро. Съответно, тази сума не е удовлетворила френския клуб, който се надява да получи повече пари за звездата си. Освен това Лион не бърза да продава своя футболист до края на финалите на Мондиал 2018, надявайки се на скок на цената на Набил след края на Световното. Ако трансферът се осъществи, то полузащитата на "червените" ще претърпи значителни промени за старта на сезона и според специалисти, нападателите ще получат повече креативност в борбата с дълбоко отбраняващите се отбори, а защитата на "червените" ще получи повече креативност. Специализация на Фабиньо е опорната зона, Фекир може да играе като плеймейкър, а другото попълнение на Ливърпул в лицето на Наби Кейта действа от наказателно до наказателно поле.

  Сподели
511