Арсенал включил пункт за предсрочна раздяла с Емери


Н. Гавазов

Арсенал включил пункт за предсрочна раздяла с Емери

Арсенал е оставил за себе си правото за предсрочна раздяла с Унай Емери без плащане на каквато и да е компенсация, ако нещата при испанския специалист не се получат на "Емиретс". В края на миналия месец бившият наставник на ПСЖ подписа с лондончани дългосрочно съглашение, като неофициални източници уточниха, че става дума за тригодишен договор.

Сега стана известна още една подробност от контракта на специалиста, а именно, че в него е записана клауза, която позволява на Арсенал да разтрогне съглашението след две години и 12 месеца преди изтичането му.

Ако клубът се възползва от тази клауза, тогава той няма да плаща компенсация на Емери за оставащата година. Така Арсенал е решил да се застрахова, ако сътрудничеството с испанеца се окаже неефективно.

Напомняме, че отправяйки се към северен Лондон, Унай се оказа напълно ограничен откъм власт. В момента всяко решение в клуба, включително и трансферите, ще се вземат от директорите, докато Емери ще отговаря само за треньорската работа. Според запознати, испанецът е имал по-голяма власт в Севиля и ПСЖ, отколкото на "Емирейтс".

  Сподели
475