Ливърпул отправи първата оферта за Фекир


Н. Гавазов

Ливърпул отправи първата оферта за Фекир

Първата оферта на Ливърпул за покупката на полузащитника на Олимпик Лион Набил Фекир е в размер на 60 милиона евро, съобщава френският журналист Мохамед Бухафси. Както е известно, мърсисайдци започнаха преговори за покупката на плеймейкъра на "хлапетата" веднага след като обявиха за трансфера на полузащитника Фабиньо от Монако.

Вчера се разбра, че финалистът в тазгодишното издание на Шампионска лига значително е напреднал в преговорите за Фекир, като се съобщаваше, че лионци са готови да се разделят със звездата си за сума не по-малка от 70 милиона евро, докато "червените" възнамеряват да похарчат не повече от 60-65 милиона евро.

Сега се появи малко повече конкретика относно ситуацията. Според журналиста от RMC Sport Бухафси, първото предложение на Ливърпул за Фекир е било отправено вчера и е в размер на 60 милиона евро. Съответно, тази сума не е удовлетворила френския клуб, който се надява да получи повече пари за звездата си. Освен това Лион не бърза да продава своя футболист до края на финалите на Мондиал 2018, надявайки се на скок на цената на Набил след края на Световното.

Въпреки всички тези обстоятелства, преговорите между страните ще продължат и има голяма вероятност сделката да стане факт още преди началото на голямото спортно събитие в Русия, ако Ливърпул моментално приеме условията на Лион - този извод прави Мохамед.

Ако трансферът се осъществи, то полузащитата на "червените" ще претърпи значителни промени за старта на сезона и според специалисти, нападателите ще получат повече креативност в борбата с дълбоко отбраняващите се отбори, а защитата на "червените" ще получи повече креативност. Специализация на Фабиньо е опорната зона, Фекир може да играе като плеймейкър, а другото попълнение на Ливърпул в лицето на Наби Кейта действа от наказателно до наказателно поле.

Напомняме, че вчера Фабиньо призова Фекир да последва неговия пример: "Фекир? Да, искам го. Това е добър играч, национал. Той бе добър не само през този сезон, прави го вече няколко години. Ще е много добре, ако дойде тук".

  Сподели
482