Ливърпул трябва да плати само 45 милиона за Донарума


Н. Гавазов

Ливърпул трябва да плати само 45 милиона за Донарума

Вратарят на Милан Донарума може да продължи кариерата си в Англия, след като Ливърпул се интересува от трансфера на италианеца. Не е тайна, че мърсисайдци активно пристъпиха към търсене на нов страж след неуспешната игра на Лорис Кариус във финала на Шампионска лига с Реал Мадрид. Един от кандидатите за основен вратар на "Анфийлд".

Вчера La Reppublica излезе с материал, в който се съобщаваше, че мърсисайдци вече са осъществили контакт с агента на играча Мино Райола. Съобщаваше се, че евентуален трансфер на 19-годишния вратар може да струва на Ливърпул не повече от 40-45 милиона евро, заради проблемната ситуация с Домарума и Райола.

Сега става ясно, че агентът на Джанлуиджи е уверил английския клуб, че за покупката на вратаря ще са нужни не повече от 45 милиона евро и при желание от страна на мърсисайдци, той може да започне работа още сега, за да завърши сделката до старта на Световното първенство в Русия. Единствените претенции на агента са за получаване на комисионна, чийто размер е над стандартните 10% - предполага се, че става дума за сума от порядъка на 7 до 10 милиона евро, които Ливърпул трябва да плати.

Напомняме, че през миналото лято, когато се появиха съобщенията за напускане на Донарума, миланският клуб отказваше да разглежда оферти под 80 милиона евро.

  Сподели
498