Ливърпул ще направи опит да подпише с Алисон


Н. Гавазов

Ливърпул ще направи опит да подпише с Алисон

Ливърпул ще предприеме нов опит да привлече вратаря на Рома Алисон след финала в Шампионска лига, който показа проблемите на "червените" на последния рубеж. В последните месеци от сезона мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп успя на практика да заглуши слуховете за намерението на своя клуб да привлече нов вратар през лятото.

Клоп напълно се довери на Кариус, който постепенно започна да прибавя, оправдавайки доверието на своя мениджър. Но в решаващия мач от сезона Лорис подведе своя отбор, превръщайки се във виновник за два от головете на Реал Мадрид във финала в Шампионска лига.

Напомняме, че Кариус просто подари топката на Карим Бензема, позволявайки му да открие резултата, а след това лошо реагира при удара на Гарет Бейл, който постави точка в срещата.

Както твърдят редица британски издания, Клоп активно се е замислил за покупка на страж още преди мача в Киев. Юрген публично подкрепи своя сънародник, но въпреки това е поискал определени справки за Алисон, чиято цена към момента е 60 милиона паунда.

След края на сезона Клоп вече няма нужда да крие своите намерения. Независимо от всичките си симпатии към 24-годишния Кариус, който бе в сълзи след финала в Киев, Ливърпул трябва да приеме професионално решение и да се опита да реши очевидния кадрови проблем с вратарската позиция.

Съобщава се, че сега "червените" ще възобновят контактите си с Рома и отново ще се опитат да договорят стойността на Алисон, макар че се очертава труден диалог с ръководството на италианския клуб.

Напомняме, че спортният директор на Рома Рамон Родригес Мончи бе категоричен относно възможен преход на вратаря Алисон в друг отбор: "Алисон? Той ще напусне Рома само при положение, че аз отново стана вратар. Това е единственият за него вариант да напусне отбора, но не съм уверен, дали съм готов отново да играя".

По-рано Corriere dello Sport съобщи, че Рома е отклонила стартово предложение на Реал Мадрид за вратаря Алисон. Според източници, трансферът на бразилеца се оценява на 70 милиона евро. Римляните не са заинтересовани от раздяла с Алисон, но са готови да го продадат, ако някой предложи за бразилеца не по-малко от 100 милиона евро. Сред останалите претенденти за вратаря са Ливърпул, ПСЖ и Челси. Също така през уикенда старши-треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо коментира слуховете за евентуално напускане на вратаря Алисон: "Спокоен съм, защото Мончи и Морган де Санктис с лекота ще го заменят! Вижте какво, във футбола никога няма яснота и нещо твърдо, но аз съм убеден, че Алисон ще остане в Рома. Той няма да играе Сасуоло заради мускулни проблеми, за това в стартовия състав ще влезе Лукаш Скорупски".

  Сподели
452