Балаге: Емери ще извади играчите от комфорта, в който бяха при Венгер


Н. Гавазов

Балаге: Емери ще извади играчите от комфорта, в който бяха при Венгер

Футболният експерт Гилем Балаге сподели мнение за прехода на Унай Емери в Арсенал. Напомняме, че вчера английският клуб обяви за назначаването на баска за мениджър на отбора. Според испанския анализатор, сега моделът на работа в Арсенал ще се промени и наставникът на тима ще се занимава основно с трениране на играчите.

"Сега вече политиката на Арсенал ще се промени. По-рано всичко минаваше през Арсен Венгер. Той отговаряше за трансферите, тренировките, взаимоотношенията в клуба и даже за финансите. Сега Емери ще се заеме с ролята, която той изпълняваше в Севиля, Валенсия и ПСЖ, където бе просто наставник на отбора, а не мениджър", заяви Балаге.

"Убеден съм, че той съветва ръководството за трансферите и ще споделя от какви играчи има нужда, но няма да се занимава с търсене на футболисти и няма да се безпокои за трансферния бюджет. С това ще се занимават в клуба", каза още испанецът.

"Емери може да се съсредоточи върху това, в което е добър: той ще разкрива потенциала на играчите и ще има за задача да ги изкара от зоната на комфорта, в която бяха попаднали при Венгер. Точно така, защото Арсен бе поел огромен товар от задачи и започна да пропуска детайлите. Емери ще може да експериментира със занятията, ще използва интензивни тренировки, ще предава своите идеи на футболистите и ще настоява те да приемат тези идеи. Всичко това ще бъде използвано в мачовете", завърши Балаге.

Напомняме, че Емери се раздели с ПСЖ преди няколко седмици. Той спечели седем трофея с френския тим за двата си сезона там, а преди това три приза със Севиля. След назначаването си Унай заяви, че е готов да донесе успехи на клуба: "Много се радвам, че се присъединявам към един от големите клубове в света. Арсенал е известен и обичан в цял свят заради стила си на игра, работата си с младите играчи, фантастичния стадион и начина, по който се ръководи клубът. Можем да направим много заедно и очаквам с нетърпение да дам на всеки, който обича Арсенал, специални моменти и спомени".

  Сподели
573