Моуриньо започва преустройството с покупка на Алдервейрелд


Н. Гавазов

Моуриньо започва преустройството с покупка на Алдервейрелд

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е готов да започне преустройството на своя отбор през това лято с покупката на защитника на Тотнъм Тоби Алдервейлерд. Португалецът втори сезон на "Олд Трафорд" не може да спечели титлата във Висшата лига на Англия и поради тази причина Жозе възнамерява да предприеме капитално преустройство на тима и обновявана на поне един човек във всички линии.

Вчера в британската преса се появиха съобщения, че клубът застава плътно зад своя мениджър и възнамерява да го подкрепи със сумата от 250 милиона паунда за покупка на нови футболисти. Съобщаваше се, че приоритет в селекцията ще бъдат Рафаел Варан и Тони Кроос от Реал Мадрид, Алекс Сандро от Ювентус и Марко Верати (ПСЖ). Освен това Жозе вече е заявил на шефовете си, че глямата цел пред него е Гарет Бейл, който има все по-големи проблеми в Реал Мадрид заради честите си контузии.

Сега обаче става ясно, че първи в списъка за обновяване ще стане именно Алдервейрелд, който има договор с Тотнъм до 2019 година. В него има и опция за удължаването му за още 12 месеца, но ако това стане факт, тогава ще бъде активирана и откупна клауза от 25 милиона паунда – цена, която няма да е никакъв проблем за 20-кратния шампион на Англия.

Освен това в листата присъстват и Жоржиньо от Наполи, Фред от Шахтьор и Жан-Мишел Сери от Ница. През уикенда пък се появи информация, че полузащитникът на Бешикташ Андерсон Талиска е пред трансфер в Юнайтед, като се съобщаваше, че вече има подписан предварителен договор между страните за сделка от 35 милиона паунда.

Жозе Моуриньо пое Манчестър Юнайтед през лятото на 2016 година. За това време той похарчи за закупуване на нови играчи 307.7 милиона лири (349.4 милиона евро).

Най-скъпите сделки бяха Пол Погба (92.4 милиона паунда / 105 милиона евро) и Ромелу Лукаку (74,6 милиона паунда / 84,7 милиона евро).

  Сподели
308