Хендерсън е щастлив, че не е напуснал Ливърпул


Н. Гавазов

Хендерсън е щастлив, че не е напуснал Ливърпул

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън призна, че той е имал възможност да напусне клуба по време на периода на работа на Брендън Роджърс. Англичанинът изигра важна роля в класирането на "червените" за финала в Шампионска лига и както се очаква, ще бъде основен играч в националния отбор на Англия за Световното първенство в Русия.

Кариерата на 27-годишния футболист обаче е можела да се развие в друго направление, ако през 2012 година се е съгласил на размяна с нападателя на Фулъм Клинт Демпси. Джордан е бил поставен под огромно напрежение, защото е трябвало да вземе решение само за няколко часа преди мача с Хартс от Лига Европа.

"Брендън ме извика и ми каза: "Слушай, тук дойде предложение". Той ме попита какво мисля. Той ми позволи сам да реша, дали да напусна или остана", спомня си Хендерсън.

"Върнах се в стаята си. Бях облян в сълзи. Поплаках малко, защото ме болеше. Същата вечер аз трябваше да мисля и за мача на следващия ден.

Обадих се на своя агент и след това реших, че не искам да си тръгвам. Исках да остана, за да се сражавам, да стана по-добър и да докажа, че мениджърът не е прав. Моят агент се съгласи. След това разговарях с моя баща. Той бе съсипан, но подкрепи решението ми да остана и да се сражавам", каза още капитанът на Ливърпул.

"От този момент аз упорито работя. Знаех, че няма да имам много игрово време, но продължавах да вярвам в себе си. Бях достатъчно млад, за се трудя упорито, да склонявам глава и допълнително да тренирам, стараейки се да докажа, че те не са прави. Към момента на напускането на Брендън аз почувствах, че вече съм успял", добави англичанинът.

"Във футбола винаги има моменти, а и в живота е така, които могат да определят твоето направление и твоя път, по който ще вървиш. Вариантът с напускането ми никога не е бил лесен за мен", завърши Хендерсън.

  Сподели
586