Скоулс: Не съм сигурен, че Санчес може да играе по-лошо


Н. Гавазов

Скоулс: Не съм сигурен, че Санчес може да играе по-лошо

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс сподели мнение за играта на нападателя Алексис Санчес. Легендата направи своето изказване след финала за Купата на Англия, в който чилиецът се представи много слабо и за пореден път не оправда статута си на най-заплатен играч на "червените дяволи". Напомняме, че Челси победи своя съперник с 1:0 след гол от дузпа на Еден Азар.

"Санчес трябва да играе по-добре. Честно казано, не съм сигурен, че той може да играе по-зле. Мисля, че първите няколко мача от следващия сезон ще са жизнено важни за него. Алексис трябва да си върне доверието на феновете. Феновете трябва да повярват в това, че клубът се приближава до Манчестър Сити. На тях им е нужен голям играч", заяви Скоулс.

"Пол Погба не може сам да печели мачове. Това може да го направи Азар. Санчес също не е способен на това. През януари в Манчестър Юнайтед си мислеха, че той може да печели двубои, но след това всичко стана ясно.

Юнайтед има нужда от два вълшебни играча. Те имат наистина добри футболисти, но нямат Азар, Кристиано и Меси. Разбирам, че много отбори нямат такива играчи, но във финала за Купата на Англия между Челси и Юнайтед именно Азар направи разликата", завършва Пол.

Това не са първите критики към Санчес от легенди на Юнайтед. Същото направи и Гари Невил в началото на месец май: "Моуриньо привлече Алексис Санчес в клуба и погледнете какво се случва с него до сега. Ако изучим статистиката, ние играхме по-нормален футбол до идването на Алексис. Те създаваха положения, вкарваха голове, асистираха. Сега не виждам подобно нещо. И това се случва след пристигането на Санчес в отбора. Той оказа голям негативен ефект на другите атакуващи футболисти. Рашфорд и Марсиал се повлияха от представянето му. Мисля, че те трябва да направят усилие и да се върнат на нивото, което демонстрираха по-рано през сезона и на което знаем, че са способни".

  Сподели
373