Юнайтед преговаря за покупката на Върсалко


Н. Гавазов

Юнайтед преговаря за покупката на Върсалко

Манчестър Юнайтед е готов да започне лятна трансферна кампания с покупката на десния защитник на Атлетико Шиме Върсалко за 35 милиона паунда. Мадридчани привлякоха хърватина от италианския Сасуоло през 2016 година за 14.5 милиона паунда. Оттогава 26-годишният футболист постигна огромен прогрес. Той помогна на своя отбор да завърши втори в класирането на Примера дивисион и да спечели Лига Европа, а на националния отбор на Хърватия да се класира за финалите на Световното първенство по футбол.

Темата с интереса на Юнайтед към Шиме се появи още през миналата седмица. Тогава се съобщаваше, че ръководството на английския клуб обмисля покупката на играча, който е оценяван от Атлетико на  35 милиона евро.

Темата намери своето продължение през уикенда. Както твърди Daily Mirror в свой ексклузивен материал, Юнайтед се е решил на покупката на Шиме и вече е започнал преговори за Върсалко, обозначавайки своята готовност да плати 35 милиона паунда за защитника, което би трябвало напълно да удовлетвори испанския клуб.

  Сподели
443