Артета се съгласи да оглави Арсенал


Н. Гавазов

Артета се съгласи да оглави Арсенал

Бившият полузащитник на Арсенал Микел Артета е близо до назначаване на поста мениджър на отбора, съобщава авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Както е известно, 36-годишният специалист завърши игровата си кариера в състава на "артилеристите" през 2016 година и премина в Манчестър Сити, където стана асистент на Хосеп Гуардиола.

Според Goal.com. испанецът е дал принципно съгласие да поеме лондонския отбор, след като Арсен Венгер реши да си тръгне от клуба след 22 години работа в северен Лондон.

Страните все още не са подписали контракт, но всичко е уточнено и назначаването може да бъде обявено в близко време.

Очаква се, че Артета ще привлече в Арсенал свой треньорски щаб, в който може да влезе Санти Касорла. Бъдещето на Стив Боулд и Йенс Леман, които бяха част от екипа на Венгер е под въпрос. По-рано се съобщаваше, че Боулд не желае да работи с млад мениджър.

Напомняме, че по-рано Венгер даде интервю, в което сподели мнение за Артета. "Той притежава всички качества, за да се справи с тази работа. Мисля, че е един от фаворитите а поста. Той винаги е бил лидер, отлично познава клуба и с голяма страст се отнася към футбола. Той бе капитан на отбора и знае, какво трябва за най-доброто му развитие. Що се отнася до неговия опит, той работи като асистент на Хосеп Гуардиола, а също така аз се стараех винаги да разделям своя опит с него. Като цяло, той има всички нужни качества за да бъде успешен в Арсенал".

Също така стана ясно, че наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола няма да застава на пътя на своя помощник, ако той реши да оглави Арсенал: "Микел има впечатляващ принос за успеха през този сезон. Ние много добре се разбираме с Микел, с целия щаб. За това ще съм най-щастливия човек, ако той остане в клуба. Но и няма да го спирам, ако получи предложение и реши да си тръгне. Искам най-доброто за своите приятели, а той е мой приятел. Ако реши да си тръгне, ще ми е много тъжно, но ще приема решението му, защото това е неговата кариера, живот и семейство. Нямам право да му казвам какво да върши. Но се надявам, той да остане и да завърши в предстоящите години това, което заедно започнахме".

  Сподели
640