Роуз: Дайте на Почетино каквото иска


Н. Гавазов

Роуз: Дайте на Почетино каквото иска

Защитникът на Тотнъм Дани Роуз е на мнение, че ръководството на клуба трябва да удовлетвори исканията на мениджъра на отбора Маурисио Почетино. Напомняме, че аржентинският специалист изрази съмнения относно своето бъдеще, след като отборът за трети пореден път завърши в топ 4 на Висшата лига на Англия. Маурисио призова клубът да "предприеме риск" заради следващата крачка - спечелване на трофей.

Предполага се, че Почетино желае голям трансферен бюджет за лятото и по-изгодни договори за своите звезди. Роуз, който през миналото лято постави под съмнение амбициите на Тотнъм, напълно подкрепи аржентинския треньор.

"Научих си урока след като се изказах по подобен начин. Добре е, че мениджърът се нае и говори по този въпрос. Надявам се, че Почетино, останалите треньори, скаутската служба и президентът ще обединят своите усилия и в крайна сметка ще дадат на мениджъра това, което той иска", заяви Роуз.

"Каквото и да се случи през лятото, аз съм изцяло на негова страна. Надявам се, че ще получим добро подсилване с нови играчи, за да може да направим следващата си крачка и както каза мениджърът, да се постараем да спечелим нещо през следващата година", каза още англичанинът.

Както е известно, по-рано в пресата се появиха информации, че Почетино се надява, че преди Световното в Русия клубът ще предложи нови сделки на вратаря Уго Лорис, защитника Ян Вертоген, на полузащитниците Деле Али, Кристиан Ериксен и Ерик Дайър, а също така на нападателя Хари Кейн. Аржентинецът има сериозни опасения, че някой от конкурентите ще се опита да привлече някой от посочените играчи. Що се отнася до потенциално новите футболисти, Маурисио разглежда крилото на Кристъл Палас Уилфрид Заха, Антони Марсиал от Манчестър Юнайтед, Матео Ковачич от Реал Мадрид и Райън Сесеньон от Фулъм. При заминаване на Тоби Алдервейрелд ще се търси заместник в лицето на Матис де Лигт от Аякс и Джамал Ласелс от Нюкасъл.

Към момента не е ясно, дали Тотнъм ще удовлетвори исканията на Почетино.

  Сподели
383